image1
image2
image3
image4
image5

The Breed Archive

I starten af 2018 fik et stort internationalt samarbejde sin officielle igangsætning, for at samle al info om Curly Coated Retriever i én database, som er tilgængelig for alle, og et fantastisk redskab for opdrættere og Curly-nørderi.

Databasen rummer ikke kun stamtavler, men også sundhedsoplysninger og avlsredskaber som beregning af indavlskoefficient og tab af forfædre samt statistikker for racens udbredelse, farvefordeling, populære hanhunde og meget andet.

Barbara Horvat, Nicolina Gustafson og Jostein Skare Thygesen er primær arbejdsgruppe bag dette store projekt, som blev realiseret gennem The Breed Archive, der kunne tilbyde de ønskede værktøjer. Projektet blev præsenteret på Curly World Seminar 2018 i Holland, hvorefter registreringerne for alvor tog fart.

Under arbejdet med databasen kom også GDPR. Alle opfordres derfor til at tjekke info på egne hunde, og gerne tilføje yderligere detaljer og eventuelt billede om hunden. Især sundhedsdata er væsentlige for, at der også fremadrettet kan opretholdes en sund bestand indenfor Curly Coated Retrieveren som race.

De fleste lande har en eller flere nøglepersoner, der står for arbejdet med, at oprette alle Curlyer gennem tiden. I Danmark er det Anja Buhl-Westermann, der sidder med denne opgave. Har du derfor brug for hjælp til at få rettet eller tilføjet data på en hund, er du velkommen til at kontakte Anja på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Databasen er gratis at bruge, men det er også muligt at købe adgang til mere avancerede redskaber, hvilket vi ønsker at opfordre til, da disse penge går til viderudvikling af flere redskaber i databasen. Har du idéer til nye redskaber er du også velkommen til at kontakte Anja, der vil sende forespørgslen videre.

 

2020  Raceledelsen for Curly Coated Retriever